De Club van Lelijke Kinderen - Naar het boek van Koos Meinderts

De Filmmakers, Biografie

Jonathan Jonathan Elbers
RegisseurHeeft een bril en wilde altijd buschauffeur worden.

Jonathan Elbers heeft een allround filmstudie afgerond aan de SAE Amsterdam waarna hij in 2008 is begonnen aan de regie-fictie opleiding op de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam. Hier regisseerde hij o.a. de youtubehit 'Nederland Ruimt Op' (aandacht van VARA tot PowNews) en "Circus 3D", de eerste 3D-film van de filmacademie. Naast school maakte hij verschillende documentaires over kinderen in Afrika ism met oa het VU. In 2009 draaide hij met Bas Muijs een aantal promotiefilms voor werkplein Den Haag om jongeren te stimuleren weer te gaan werken.

Zijn films kenmerken zich door een fantasierijke vormgeving en vaak absurde gebeurtenissen. Hij heeft veel ervaring met het werken met kinderen en wil met De Club Van De Lelijke Kinderen zijn eerste echte kinderfilm maken.

Jeroen Jeroen Margry
Scenarist


Durfde nooit op de schoolfoto te gaan en schreef altijd hele mooie liefdesbrieven.

Jeroen Margry volgde de Bachelor Taal– en Cultuurstudies (hoofdrichting film en tv-wetenschap) aan de Universiteit Utrecht, gevolgd door de Master Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2007 voerde hij jaarlijks, in dienst van Stichting Film Onderzoek, onderzoeken uit (Facts and Figures) in opdracht van het Filmfonds.

Dit jaar studeert Jeroen af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam, studierichting scenario, lichting 2012. In de voorgaande jaren schreef hij onder andere de korte fictie films "De Opgang", "Cap en Maze" en de eerste 3D film van de filmacademie; "Circus 3D".

WimNiekCasper Wim Boven
Niek Teunissen
Casper Eskes

ProducentenWim weegt te veel en wilde vroeger President worden, Niek heeft een bril en werd vroeger gepest en Casper had vroeger een beugel en wilde altijd avonturen beleven.

Wim Boven begon al tijdens het atheneum als webdesigner en ontwikkelde oa websites voor films en televisieprogramma's. Tevens schreef hij recensies over zowel films als reality- en fictietelevisie. Na het atheneum studeerde hij Recht aan de Rijks Universiteit Groningen.

Niek Teunissen is in 2005, na afronding van de PDD Intensive Acting aan het Chichester College in Groot Britannie, bekroond met de Achievement Award en de LAMDA Golden Medal. Daaropvolgend werd hij aangenomen aan de Toneelacademie van Maastricht.

Casper Eskes is sinds 2002 maker van verscheidene filmproducties, waaronder de 90 min. speelfilm "14 Augustus". Hij deed onder andere producties voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Communicatiebureau Pleon, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in 2008 ging zijn eerste film voor het Nederlands Dans Theater in première op het New Arts Festival in Hong Kong (naast uitzending door Arte en ZDF). In 2009 zette hij zijn bedrijf Ivy Motion op, voor de productie van film en televisie, en in 2010 richtte hij samen met topondernemer Carl Meijer zijn tweede bedrijf voor televisieproducties op; Concept One.

In september 2008 startte hun opleiding aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en sindsdien werken ze nauw samen. In het eerste jaar realiseerden zij de eerste Nederlandse korte kung-fu film "In de Naam van de Vader" en, in samenwerking met de Toneelacademie Maastricht, de korte komische eindexamenfilm "Is dit Bach?".

In het tweede jaar kreeg de documentaire "Farewell Facebook" aandacht van De Wereld Draait Door tot de Franse zender Canal+, en een paar maanden later scoorden ze een tweede hit met de propagandafilm "Nederland Ruimt Op" (van VARA tot PowNews).

In het derde jaar mede-ontwikkelden ze de reality soap "The Real Body Language" die werd verkocht aan RTL Entertainment en A-film, produceerden ze de eerste 3D film van de filmacademie en het Nederlands Film Festival, en realiseerden ze de eindexamenfilm "Het grotendeels onopmerkelijke leven van Hans Boorman" in samenwerking met de VPRO. Ze beginnen nu aan het eindexamenjaar.

Volledige portfolio's:
Wim Boven: DLT Content
Casper Eskes: Ivy Motion
Niek Teunissen: On the Wall Productions

Thijmen Thijmen Doornik
Director of Photography


Was vroeger in de klas ontzettend irritant en had de concentratie van een goudvis.

Thijmen Doornik vertrok na het VWO vanuit het Oosten van het land direct naar Amsterdam om zijn filmdroom werkelijkheid te maken.

Daar werkte hij enkele jaren als belichter voor o.a. "Alibi", "TBS", "Skin", "Spion van Oranje", "Zwart Water", "Flow" en "Voetbalvrouwen".

In 2008 werd Thijmen aangenomen op de Nederlandse Film en Televisie Academie. Daar draaide hij o.a. als D.O.P. de eerste stereoscopische 3D film van de Filmacademie: "Circus 3D".

Hij liep camera-stage bij de eerste Nederlandse 3D bioscoopfilm "Nova Zembla".

Buiten school draaide hij verschillende videoclips, tv, korte films en documentaires. Volledig portfolio: www.thijmendoornik.nl

Myrthe Myrthe Mosterman
GafferMyrthe had een buitenboordbeugel en wilde paleontoloog worden.

Myrthe Mosterman (1983) studeerde Media en Cultuur en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en haalde haar Master in Film Studies in 2007.

In 2008 begon ze de studie camera en licht aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, waar ze verschillende korte films en documentaires draaide. Daarnaast liep ze stage op de set van de films "170Hz" en "Black Out" en werkte ze bij diverse buitenschoolse projecten in zowel het camera- als het lichtdepartement.

Hester Hester van Nistelrooij
Production DesignerWas vroeger klein en mager en bouwde altijd hutten.

Na haar studie Product Vormgeving aan de Kunstacademie in Arnhem, begon Hester van Nistelrooij in 2008 aan de opleiding tot Production Designer aan de Filmacademie te Amsterdam.

Daar deed ze o.a. de vormgeving voor Circus 3D (2010) en ontwierp ze de kleding voor de korte film Zwerfhonden (2011).

Ze liep stage bij art director Vera van de Sandt bij de speelfilm 'Het Leven uit één Dag' (Mark de Cloe, 2008), en bij production designer Joyce van Diepen bij de film 'Pindakaas Hagelslag' (Ivan Lopez Nuñez, 2011).

Naast haar studie werkte ze mee aan verschillende videoclips, commercials en filmprojecten.

Rick Rick van de Schootbrugge
Visual Effects SupervisorZat vroeger altijd te dromen.

Rick is een uniek exemplaar uit 1986. Vermoed wordt dat hij al huilend ter wereld kwam. Kenmerkend is zijn lange haar en zijn soms luidruchtige aanwezigheid. Zoals velen heeft hij een voorliefde voor al het mooie in het leven. Vrienden, films, carriere, genieten, maar vooral ook reizen zijn dingen die hem bezig houden. Alleen of samen met familie, vrienden en vriendinnen reist hij stad en land af om zijn kennis over de wereld te verbreden.

Film en Rick gaan ver terug. Vanaf het moment dat het kon nam hij een bijbaan in een lokale bioscoop en is sindsdien niet meer van het witte doek te scheiden.

Al snel had de nerd in Rick begrepen dat van de lelijkste fotos wel wat moois te maken valt met behulp van een computer. Daarom houdt Rick zich bij 'De Club van Lelijke Kinderen' bezig met de VFX. Zo zal hij met de computer de wereld van Generaal Isimo nog grauwer maken.